LIHTNE RETSEPT: kolme koostisainega pidulik jõuluroog!
Jõululauda tahaks katta ikka millegi ilusa, lõhnava ja dekadentlikult hästi maitsva asjaga. Mõelda vaid, et selline roog nagu röstlõhe apelsini ja persilladega sisaldab juba nimes kõiki koostisaineid!
Veelgi enam tasub mõelda sellele, et tolle retsepti elluviimise tagajärjel väljub ahjust imehea ja -kaunis roog, mis ei tee ka kõige peenemal jõulupeol võõrustajale häbi. Et ilusa elu vint täitsa üle keerata, anname juurde ka ülilihtsa kastmeretsepti.
Vaja läheb:
- 700 g lõhet (või forelli) koos nahaga
- 1 apelsin
- 1-3 spl persilladet (soovitavalt Santa Maria oma)
Kreemjas apelsini-tšillikaste
- 200 ml koort
- 1 apelsini koor, riivitud
- 2 tl tšillihelbeid
- 1 spl oliivõli
Kuumuta ahi 175 kraadini. Tõmba kalast luud välja (näpitsad on selleks head) ja aseta, nahk allpool, ahjuvormi. Kata lõhe julgesti persilladega, täitsa pealt roheliseks ära! Lõika apelsin viiludeks ja pane need lõhe peale. Küpseta lõhet ahjus umbes 25 minutit või senikaua, kuni ta on küps. Peaasi, et sa lõhekest päris ära ei kuivata, kala on ikka niiskemat sorti olukordadega harjunud.
Kastme jaoks pese apelsin ja riivi selle koort peeneteralise riiviga. Sega kõik koostisained omavahel hoolega läbi ja mõnus kaste ongi valmis.Selle hõrgutise juurde sobivad suurepäraselt lihtsad keedukartulid ja hapukam värske salat.